- Autor: marbell1
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí | 42 |
Cibule | 50 |
Máslo čerstvé | 5 |
Ovesné vločky jemné | 50 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Hořčice plnotučná průměr | 10 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
pepř mletý, sůl, pažitka
Energetická hodnota celkem: 1913 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 957 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
na másle zesklovatíme cibuli, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit. Vložíme ovesné vločky, mléko a za stálého míchání necháme zhoustnout. Přidáme hořčici a rozšlehané vejce a mícháme, až se srazí. Nakonec pomazánku ochutíme pepřem, solí a pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.